Dirigent

“Als dirigent is het belangrijk om niet boven de mensen te staan waar je mee werkt maar met de mensen samen te werken naar een hoger plan”

Steven van Kempen dirigent met dirigent stok

Zowel koor- als orkestdirectie behoren tot zijn dagelijkse taak als dirigent en artistiek leider van verschillende koren en (kamer)orkesten en niet zelden ook van een Fanfareorkest / Symfonieorkest. Steven is vaste dirigent van kamerorkest Concertato dat in verschillende bezettingen tal van uitvoeringen geeft in Nederland / Duitsland en België, het kamerorkest dat ook (per gelegenheid) als symfonieorkest functioneert. Steven is voornamelijk naast het kamerorkest betrokken bij veel vocale muziek (ensembles en kamerkoren/oratoriumkoren). Bij de meeste grotere (orkest)producties staat het koor en de producties in combinatie met koor in zijn geheel zeer centraal. Als dirigent staat hij dan ook voor tal van (vocale) ensembles en dit vormt dan ook een belangrijk deel van zijn werkzaamheden. Ook als dirigent voor het openluchttheater Valkenburg is hij actief sinds 2018.

Uitvoeringen als The Messiah van Händel, Schöpfung van Haydn, Requiem van Faure, Stabat Mater van Karl Jenkins, Peacemakers van Karl Jenkins, Requiem & Mass of Peace van Jenkins, Concertrepertoire van B. Britten Concertrepertoire van Mozart / Beethoven tot aan de Carmina Burana van Carl Orff en zelfs musicals (Phantom/ Les Miserables/) behoren tot zijn repertoirelijst met koor & orkest.