• 00Dagen
  • 00Uren
  • 00Min.
  • 00Sec.

Een prachtig concert met het bijzonder geïnspireerde werk van Karl Jenkins

Requiem Karl Jenkins & The Peacemakers door Limburgs Oratoriumkoor / Kamerkoor Concertato & Symfonieorkest Concertato o.l.v. dirigent Steven van Kempen

Het requiem van Karl Jenkins zal in zijn complete omvang worden uitgevoerd op deze prachtige locatie in Mondo Verde. Het Limburgs Oratorium Koor en het Symfonieorkest Concertato / Cantus Ex Corde / Vocal Sollýs zullen zorgen voor een authentieke uitvoering van dit magistrale werk. Sopraansolist Bibi Ortjens en Jongensopraan Nicolas Walpot zullen hun klanken laten horen in dit prachtige werk van Karl Jenkins. Zeker in het prachtige “Pie Jesu’’ zullen o.a. deze solisten te horen zijn. Dirigent Steven van Kempen zal symfonieorkest, koor en solisten in deze uitvoering met passie en bevlogenheid door het werk leiden. Wees dan ook op tijd met het regelen van uw kaarten aangezien het aantal plaatsen beperkt is.

Het Requiem (2004) van Jenkins

Een “modern” en toch overwegend klassiek werk, waarbij invloeden uit alle delen van de wereld waarneembaar zijn. Een cross-over van meerdere stijlen, niet alleen in de muziek die opzwepend, mysterieus en melodieus is, maar ook in de tekst. Jenkins gebruikt de teksten van het Latijnse Requiem (o.a. Requiem aeternam, Dies irae, Lux aeterna), maar gebruikt ook 5 Japanse haiku’s die naar de dood verwijzen. Die 17-lettergrepige tekstjes uit het Oosten worden op twee plaatsen gecombineerd met de Westerse fragmenten Benedictus en Agnus dei. De mannenstemmen zingen in het Latijn, de vrouwen in het Japans. De haikuzettingen krijgen een oud Japans blaasinstrument mee ter begeleiding (shakuhachi).

Steven van Kempen

De Nederlands Dirigent Steven van Kempen zal met zijn Symfonieorkest Concertato en het Limburgs Oratoriumkoor instaan voor een uitvoering met karakter en muzikale zeggingskracht. Op de prachtige locatie van de concertzaal Alhambra in Mondo Verde zal tevens de juiste sfeer worden bereikt voor dit werk met hier en daar wat exotische muzikale uitstapjes.

Cantus Ex Corde

Het voorprogramma van dit concert zal worden verzorgd door het Slavisch Byzantijnse Ensemble: Cantus Ex Corde. Zijn zullen u meenemen naar een veelzijdig repertoire van Slavische liederen met verschillende solisten en werken. Van Countertenor tot de Contrabas zullen zij alle stemtypen laten horen die toepasselijk kunnen zijn in een mannenensemble.

Karl Jenkins

Karl Jenkins (Wales, 1944) is Welsh componist en voormalig lid van de jazz-/rockformatie Soft Machine. Hij speelt hobo, saxofoon en piano in jazz-en rockgroepen. Later richtte hij zich op reclamemuziek. Vanaf 1995 componeert hij stukken gebaseerd op klassieke muziek.